torstai 23. syyskuuta 2010

Toivoa täynnä


50min spinning helpommalla kakkosen tasolla meni kevyesti, loppua kohti piti tehdä jo vähän enemmän töitä kuin ohjaaja määritteli. Ihmeen hyvin kroppa muistaa, kun sen on kerran vuosia sitten treenannut kuosiin! Nyt Rhoon kanssa ohjattuihin!


Lisäys klo 22: iisit Kompassitreenit jatkuvat. Rhoo etenee komeasti neljän aidan suoran ilman ohjaajan liikettä ja tulee sukkana luokse, kun sen kutsuu kyseisten neljän aidan yli luokse. Koulutusohjaaja saisi puuttua ohjaajien huonoihin tapoihin kovemmalla kädellä tuolla - hyppykäskyt tulivat miten sattuu-ajoituksella, lähtöviivakäytöksen kriteereistä ei pidetty johdonmukaisesti kiinni ja hyppysuoralle kutsuttaessa kaikkien muiden koirakoiden ihminen kutsui koiraa esteiden yli rintamasuunta koiraan päin. Pitänee antaa kurssipalautetta. Muiden treenatessa hyppysuoraa teimme Rhoon kanssa alkeiskontakteja: minipöydän kautta puomille ja siitä alas kontaktiasentoon. Häiriö oli kova, mutta onnistuminen kohtuullista. Rhoo tarjoaa juuri sille opettamaani peruuttamista ärsyttävästi vähän joka paikkaan, myös kontaktille. Pitää yrittää saada peruuttaminen mahdollisimman pian ärsykekontrolliin.


Rhoon keskittymiskyky ei ihan riitä 45min treeneihin. AgilityAkatemian treeneissä se lähti itsekseen lampsimaan ovelle, eikä virettä nostanut enää mikään. Kompassilla se menee ylikierroksille, vuotaa ja häseltää, eikä huoli enää palkkaa. Tulkitsen, että kyse on samasta ilmiöstä, mutta Kompassin treenitila on niin paljon häiriöisempi, että reaktio on toinen. Takaakierrot jäivät näin ollen tekemättä, mutta niiden opettamiseen emme ohjausta tarvitsekaan.


Treenien päätteeksi veimme koirat Hakunilan majan koirapuistoon, jonka saimmekin pitää kokonaan itsellämme. Ihan kiva ilta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti