lauantai 11. helmikuuta 2012

Ei mutakakkua luusereille


 Sain kaverin houkuteltua kuvaajaksi KAT:in kisoihin Hyvinkäälle. Pii vapautui edellispäivänä dopingkarenssistaan (jee!), joten se pääsi mukaan hengaamaan ja ihmettelemään kisailmapiiriä. Olin jo ennakoinut lääkityksen päättymistä ja ilmoittanut sen 4.3. Lempääläään, mutta sain sen ujutettua vielä ensi viikonlopuksi Jyväskyläänkin jälki-ilmoittautumisena.


Edellisten kisojen jälkeen olin ollut kauheassa kisakuumeessa, mutta nyt kun kisapaikalle ajeltiin, pintaan pääsivät sellaiset voittajafiilikset kuten "ei tästä taaskaan mitään tule" ja muut kestosuosikit. Harri Huittisen tuomaroimat agiradat olivat suoraviivaiset ja etenemisajaltaan sallivat, mutta eivät sitten kuitenkaan niin helpot kuin rataantutustumisessa moni taisi kuvitella.


Ensimmäisellä radalla matkamme tyssäsi pituus-muuri-yhdistelmälle, kun jätin (suunnitelmani vastaisesti) ottamatta koiran mukaan muurin yli. Taisi siinä olla alla kontaktivirhe A:ltakin, että sinänsä ihan sama. Toinen rata meni puihin pujottelun loppuvaiheessa kun Rhoo päätti että edessä kutsuva putki on paljon kivempi kuin kesken oleva pujottelu. 


Radat täällä: http://twitpic.com/8ihzm1


http://twitpic.com/8ii640


Molemmista radoista huomaa sen, miten seka nainen että koira tippuvat täysin kun tapahtuu jotain ei-suunniteltua. Ensimmäisellä radalla Rhoo jopa menee nuuskimaan tonttia, vaikka en ollut sille mitenkään pahana mistään. Yritin tsempata itseäni parempaan suoritukseen ostamalla palan ihanan näköistä mutakakkua buffasta ja lupasin, että saan syödä sen jos B-radalta tulee nolla. Ei tullut mutakakkua luusereille.


Plussaa kisapäivässä: Rhoo toimi ja paikkamakuu virittelynä toimii yhä edelleen. Hoksasin ratojen ansakohdat ja osasin välttää ne. Pii oli relasti kisaympäristössä muiden koirien puikkelehtiessa vieressä ja teki hyvällä fiiliksellä vähän lämppäesteitäkin.


Parannettavaa: Neljä kontaktiestesuoritusta ja huuliltani pääsi nolla (0) kontaktikäskyä. Kummakos jos koira roiski sinne päin. En pysynyt ohjaussuunnitelmassa ensimmäisellä radalla ja aiheutin kiellon, taas kerran. Pitäisi muistaa, että virheitä ei jäädä korjaamaan Rhoon kanssa, vaan rata jatkuu kävi mitä kävi. Pujottelua kohti houkutuksia on treenattava - putki ei ole houkutus treeneissä, mutta kisoissa näemmä vieläkin vastustamaton. Pituuden jälkeen kääntymistä on treenattava. En pyytänyt hidastamaan tai kääntymään ennen pituudelle ponnaamista, koska koira ei sitä osaa. Taitaa olla aika opettaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti