torstai 8. maaliskuuta 2012

Niinun treenit ja luentoilta


Rhoo jatkaa Niinun torstairyhmässä agin treenailua ainakin huhtikuun loppuun, niin tänäänkin. Teemana oli rytmittäminen ja treeninä rata, muistaakseni 22 estettä. Niinun mukaan tärkeimmät olivat esteet 1-13, joita me lähinnä teimme. Pääsin esteelle 13 puhtaasti jo ekalla yrittämällä, mutta itsestänikin koko touhu tuntui töksähtelevältä pelastelulta. Niinu kysyikin suorituksen jälkeen varoen, että "Tuntuiko se sun mielestä sujuvalta". No ei se tuntunut. 



Käytiin yhdessä läpi rytmityksen saloja ja saatiin homma paljon, paljon sujuvammaksi. Tärkein ahaa-elämys itselleni oli se, miten paljon mulla onkaan aikaa sillä välin, kun Rhoo suorittaa suoraa putkea. Ei kannata kipittää kaikin voimin edelle, sillä ehdin liiankin eteen. Jos suoran putken jälkeen rata jatkuu suoraan eli hanaa vaan, on parempi rytmittää oma eteneminen niin, että pääsee kiihdyttämään koiran kanssa yhdessä kohti jatkoa. Silloin koirakin kiihdyttää tehokkaimmin.



Ilta meni kepon kanssa pelastuskoiratoimintaan tutustuessa. Vuosikaudet Vapepan etsinnöissä vapaaehtoisena toiminut puoliso taisi oppia esityksestä jotakuinkin yhtä paljon kuin minä, mutta tulipa kuunneltua luento. Reilun viikon päästä sitten testaillaan koirakon soveltuvuutta harrastukseen ihan irl. Epäilen, että olemme aika sopivia kaikki neljä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti