keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Annen ja Mikan treenit


Nappasin Rhoolle tuurauspaikan Saviojan kouluttamiin kouluttajatreeneihin ja hemmetti, kun oli Pieneläimessä vauhtia pienen agitauon jälkeen! Hyppyradan teemana oli keppien leieröinti ja Rhoo suoriutui hommasta molempiin suuntiin mainiosti. Itse vain pitää muistaa, että ottaa tilaa niin että saa tuettua koiran linjaa omalla liikkeellä. Jos jää nysväämään keppien liki niin syliin se koira sieltä tulee, ihan varmasti. 



Parannettavaa Rhoon radoissa oli Annen mukaan seuraavat suht tutut pointit: ENNAKOI! Viljele persjättöjä, toimivat Rhoolla erinomaisesti! Älä saata Rhoota kovin pitkälle putkiin, vaan rytmitä oma liike ja lähetä rohkeasti - se irtoaa kyllä. Luota koiraan! (Ihan kuin olisin kuullut tuon joskus aiemminkin? En ole ihan varma kyllä.)



Piillä oli myös virtaa varsin mainiosti Mikan treeneissä. Jatkettiin samalla radalla hieman helpotettuna. Piin kanssa tulisi suorilla pyrkiä edelle ja juosta itse minkä kintuista pääsee. Kun diisseli kiihtyy, jään itse jälkeen ja hidastan koiraa jos en ota itsestäni kaikkea irti. Piitä tarvitsee saattaa putkiin enemmän kuin Rhoota, mutta "ei sun sinne putkeen tartte itte mennä". Mikan treeneissä kokeiltiin myös itse toivomaani "kädetöntä ja äänetöntä" ohjaamista, että saisi tuntumaa siihen, miten koira lukee liikettä. No, Pii ei tajunnut laisinkaan. Se hyppi aidat suoraan, mutta muita esteitä se ei osannut suorittaa lainkaan. Kun pysähdyttiin, se hyppi huolestuneena päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti