sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Rakennusetsintää


Järkyttävän lumimyräkän keskellä käytiin hälyryhmän kiitostreeneissä rakennusetsimässä Rhoon kanssa. Paikkana oli tyhjillään oleva espoolainen ala-asteen koulu ja kahdella treenikierroksella tehtiin 2+3 maalimiestä. Edellinen etsintätreeni olikin itsenäisyyspäivän yönä Kakolassa, joten en ollut ihan varma, miten Rhoo muistaa homman nimen. Häiriönä tehtävää vaikeuttamassa oli vielä ihanainen Impi-koira, jolla oli paraikaa juoksut.



Rhoolla oli vääränlainen haku päällä vain kotvan aikaa alakertaa etsiessä, kun Impi tuoksui portaita pitkin vähän voimakkaammin. Häkissä piippailusta ja portaiden nuuskimisesta huolimatta Rhoo teki kaiken aikaa hommia oikein hyvin, jaksoi hakea koko alueen, tarkasti pyynnöstä tyhjät huoneet huolella ja oli erinomaisesti ohjattavissa. Koiran reaktioiden tulkintaa ei itse tullut juuri opeteltua, koska Rhoo eteni maalimiehille varsin suoraviivaisesti joka kerta. Pimeyskään ei ollut ongelma, tosin sitä tuli harjoiteltua runsaasti Kakolan keikalla. Pitänee jatkossa ottaa joukkoon jokunen haastavampikin piilo.



Ilahduin kovasti myös siitä, ettei eilinen kisapäivä tuntunut painavan Rhoolla jaloissa tai päässä sen kummemmin, vaan se olisi halunnut vielä jatkaa etsimistä. Ainoa lievä korvattomuuskohtaus tulikin alakerran treenin jälkeen kun kaikki maalimiehet oli jo nostettu. "Mutta vielä jäi huoneita katsomatta" tuumasi Rhoo ja meni jatkamaan hommia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti